Dragi ti, ko to bereš

Dragi študent/ka, dragi dijak/inja, dragi ti, ki to bereš,

imaš empatični čut, morda veščine poučevanja, izkušnje z delom z bolnimi ali pa želiš v vsem tem rasti, tudi če izkušenj ni? Imaš pripravljenost in srce, da pomagaš?

Vabim te, da kot prostovoljec pomagaš nekomu izmed spodnjih posameznikov. Tvoja pomoč bo iskreno dobrodošla.

(imena niso prava, a uporabniki so):

gospa Cvetka je gospa, ki je življenju dala marsikaj. Nepokretna dneve preživlja v postelji nekje za Bežigradom in hrepeni po družbi, po nekomu, ki bi ji kaj lepega povedal, ji tudi pri čem pomagal...

gospod Tonko je starejši gospod, ki so mu dom Črnuče. S Cvetko si delita skupno usodo nepokretnosti. Tudi on leže preživlja svoj vsakdan, težave pa mu delata tudi spomin in govorjenje. A družbo mu kljub temu želimo, saj je žalostno biti osamljen...

Matic je še mlad fant, obiskuje Osnovno šolo Majde Vrhovnik v centru Ljubljane.. Za Matica ni težava gibanje in govor pač pa matematika. Da, marsikoga je pestila ta težavnica. A brez nje ne gre, Miha zato potrebuje učno pomoč.

Mladi fantje in dekleta iz Doma Janeza Levca imajo že kar nekaj pomočnikov iz naše strani. A jih še ni dovolj. Želijo si, da bi jim družbo prišli delat drugi mladi, ki bi se z njimi igrali, družili, kuhali čaj, priskočili bi jim pa tudi na pomoč pri učni snovi.

Miha je prijazen in vztrajen fant iz Prebolda, edini, ki živi izven Ljubljane, v prelepi Spodnji Savinjski dolini. Zelo rad bi hodil na sprehode, zunaj na kavici malce poklepetal, a mu spinalna mišična atrofija (SMA) to onemogoča. Potrebuje prijatelja, ki bi mu pomagal iti iz njegove sobe malo na lepše.
Miha bi potreboval tudi spremljevalko/ca za spremstvo na morje v Izolo, in sicer za novoletne praznike in za 3 tedne v juliju.


Se prepoznaš kot dobri prijatelj za koga izmed teh ljudi? Kontaktiraj nas na clovekzadruge@gmail.com.

Komentarji