Hvala za objeme!

Srčna hvala vsem, ki ste bili v mesecu februarju prostovoljci za druge s tem, da ste podarjali objeme našemu programu Človek za druge. Hvala podjetju Studio Moderna za izvajanje akcije Objem topline in za podporo prostovoljskim dejavnostim.
Iskreno smo veseli zbranih sredstev, s katerimi bomo omogočili izvedbo spomladanskega čiščenja stanovanj in okolice 5 uporabnikom iz Ljubljane, ki so na invalidskem vozičku oz. so slepi. Pomivali bomo okna, brisali prah, pospravljali klet, urejali vrt ipd. Akcija bo potekala 8. aprila v okviru vseslovenskega Dneva za spremembe.
 
Človek za druge je program prostovoljnega dela, kjer že 16. let pomagamo paraplegikom, beguncem, slepim, bolnim, starim, otrokom na rehabilitaciji, mladim s posebnimi potrebami in učnimi težavami. V teh letih je okoli 800 prostovoljcev nudilo svojo pomoč več kot 2000 prejemnikom pomoči. Prostovoljci opravljajo prostovoljno delo okvirno 2 uri na teden. Delo poteka v Ljubljani in Postojni. Program organiziramo Društvo katoliških pedagogov Slovenije v sodelovanju z Društvom paraplegikov Ljubljanske pokrajine in Jezuitskim združenjem za begunce.
S prostovoljnim delom krepimo pri posameznikih (tako pri prostovoljcih kot pri uporabnikih) nekatere lastnosti in veščine, ki pripomorejo k bolj celostnemu razvoju vsakega posameznika: nenasilna komunikacija, empatija, odgovornost, vestnost, delo z različnimi skupinami ljudmi itd. S tem prostovoljci ustvarjajo bolj strpno, sočutno in dialoško družbo.
Hvala, ker nas podpirate; na ta način skupaj omogočamo lažje in bolj kakovostno življenje mnogih.
mentorji programa Človek za druge

Komentarji