Zaključni piknik prostovoljcev Človek za druge

Podelitev zahval in priznanj za zaključek skupnega leta. Sladoled in domače slaščice pa pika na I.

V lepem številu smo se včeraj, 3. 6. zbrali pri sv. Jožefu. Za mizo, obloženo z okusnimi prigrizki in pijačo, smo se sestali kot vitezi okrogle mize potem, ko s(m)o zaključili svojo misijo ;)

Za nami je dejavno leto, polno novih izkušenj, spletanja odnosov, veselja in zadovoljstva. To in še več prinese prostovoljska pomoč sočloveku.

V našem programu je letos delalo več kot 60 prostovoljcev, ki so (ste) pomagali osebam v različnih situacijah: mladim s posebnimi potrebami, otrokom v vrtcu, učencem v OŠ, beguncem, para/tetraplegikom, slepim in slabovidnim, ostarelim ...
V imenu vseh mentorjev, zlasti pa v imenu vseh uporabnikov, velik hvala za vašo pomoč in razpoložljivost za pomoč drugim. Resnično ste pravi Človek za druge!

In kaj so prostovoljci povedali o svoji izkušnji:
Prostovoljstvo mi je dalo dober vpogled v delo z osebami s posebnimi potrebami, in odgovor na to, če bi v prihodnosti to delo želel početi tudi profesionalno. Če te zanima in veseli delo z ljudmi, je program Človek za druge pravi naslov zate, saj ti omogoča delo z različnimi skupinami posameznikov, ki potrebujejo pomoč. Obenem, ko ti lahko spoznavaš specifike dela z ljudmi, pa je najlepše pri vsem, da lahko skozi program vedno znova nekomu polepšaš dan. (Timotej)
Najboljši občutek je, ko greš domov in veš, da si nekomu polepšal dan. S tem, ko te imajo otroci radi, ko pomagaš drugim, je tudi tvoj dan lepši. (Manica)
Osebo, ki sem jo želel obiskovati, sprva sploh nisem poznal. Po nekaj srečanjih sem uvidel, da je ta oseba res edinstvena, ki mi je poleg pogovorov o vsakdanjih tegobah podarila dosti vseživljenskih stvari: navdušenje za glasbo, spodbudo, naj razvijam svoje talente in spoznanje, da se s trudom da marsikaj doseči. Program bi priporočal vsakemu. (Uroš)
Na splošno je bila super izkušnja. Svoj čas podariš drugim v zameno pa prejmeš veliko veselja in dobre volje. (Dominika)

V novo prostovoljsko leto bomo stopili s septembrom in oktobrom. Že sedaj vas vabimo, da se nam pridružite tudi takrat, prav tako dobrodošli novi prostovoljci :)

Več o programu Človek za druge na:
http://clovekzadruge.blogspot.com/
Facebook
clovekzadruge@gmil.com
01/ 43 83 983

Komentarji

Objavite komentar